Geen play-offs voor SDO na teleurstellende nederlaag

BUSSUM - SDO gaat volgend jaar nog een jaar van start als hoofdklasser: de Bussumers hebben afgelopen maandag geen deelname aan de play-offs zeker weten te stellen. De Bussumers verspeelden hun kans door een teleurstellende 2-4 nederlaag tegen De Bataven.

Voor rust was er nog amper wat aan de hand. SDO speelde sterk en kreeg voor rust genoeg kansen. Als SDO voor rust al haar kansen had benut had het zo 4-0 kunnen staan na de eerste helft. De score bleef echter beperkt. SDO kwam wel op voorsprong door een doelpunt van Maikel van Latum. Daarna kreeg Rick van der Velden met een strafschop een megakans om de score te verdubbelen, maar de Bussumse faalde. Vervolgens zorgde Van der Velde nogmaals en ook Kick van Aelst nog voor gevaar, maar er kwamen geen goals. Alleen Maikel van Latum lukte het nog een keer: na de tweede treffer van de Bussumer zat SDO op rozen, zo leek het.

Na de tweede Bussumse goal begon SDO met het maken van heel veel fouten. De tegenstander kreeg steeds meer kansen, te meer omdat de SDO-achterhoede onscherp was. De Bataven kwam helemaal terug. Vooral na de 2-2 was SDO helemaal van de kaart en kon De Bataven weglopen tot een 2-4 zege.