Afbeelding
Foto: Johan van der Geest

Kan SDO haar sprookje een vervolg geven?

Sport

BUSSUM - Het zou zomaar weer eens een volgend hoofdstuk kunnen worden van het voetbalsprookje van SDO: het halen van de play-offs waarmee, met een beetje geluk, gepromoveerd kan worden naar de derde divisie. Vandaag wordt het erop of eronder voor de Bussumse hoofdklasser. Gaat het SDO lukken?

Dat SDO kans maakt op deelname aan de play-offs komt vooral door de knappe opmars van de club de afgelopen maanden. SDO voetbalt goed en toonde meermaals aan dat het zelfs opgewassen is tegen de sterkste teams van de hoofdklasse. De Bussumers staan nu dan nog wel op 'slechts' de zevende plaats van het klassement, maar vanwege de goede reeks zou de ploeg wel een periodetitel kunnen pakken. En dat geeft weer recht op deelname aan de play-offs.

SDO kan het vandaag dus afmaken. De voetballers spelen tegen De Bataven, een duel dat eerder werd afgelast. Er wordt afgetrapt om twee uur. De Bataven staat een paar plaatsen lager geklasseerd dan SDO en daarmee zou je zeggen dat de Bussumers een goede kans hebben. Verwacht mag worden dat SDO weer veel steun heeft van de trouwe supporters.

Als SDO de tegenstander weet te verslaan hangt deelname aan de play-offs nog wel af van de resultaten van Woezik, dat ook nog twee eerder afgelaste duels heeft te spelen.

Uit de krant