Afbeelding

Politie onderzoekt meldingen over Bussumse kinderlokker

Politie

BUSSUM - Er wordt door de politie onderzoek gedaan naar meerdere meldingen over een door Bussum rondlopende kinderlokker. De afgelopen dagen trokken meerdere bezorgde ouders aan de bel. 

Afgelopen maandag zou een vreemde man met rood bestelbusje twee voor het spoor wachtende jonge jongens hebben benaderd. De man vroeg de jongens de deur van een busje open te doen en mee te gaan. De jongens sloegen op de vlucht. De man zou de jongens nog hebben proberen tegen te houden. De man met het rode bestelbusje werd de afgelopen dagen op meer plaatsen opgemerkt. De man zou eveneens rond de Emmaschool jongens hebben aangesproken en gevraagd hebben met hem mee te gaan. Er worden ook nog andere plekken genoemd. 

De man valt naast het busje te herkennen aan lang zwart haar met een staart. De man droeg maandag een donkergekleurd vest en een zonnebril. 

De politie laat weten van de meldingen op de hoogte te zijn en onderzoekt de zaak nog. Er wordt gekeken naar eventuele aangiftes, maar ook naar andere geruchten. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844.

Uit de krant