Archieffoto: Bob Awick.

BFC boekt monsterzege tegen RAP

BUSSUM - BFC heeft afgelopen weekend nog maar eens extra gewerkt aan het doelsaldo. De Bussumse zaterdagvoetballers boekten een monsterzege op de arme nummer laatst RAP: pas na 15-1 stopte BFC met scoren.

Het duel was nog amper begonnen of BFC stond al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van topscorer Tjerk Posthuma. Tussendoor kreeg RAP wel een levensgrote kans om een tegentreffer te maken, maar de ploeg schoot net naast. Na de snelle voorsprong was BFC heer en meester. Het probleem was echter dat de laatste pass soms wat onscherp was, waardoor het tot halverwege de eerste helft duurde voordat er weer gescoord werd. Met doelpunten van Jelle van der Geest en Jostein Ohm stond het voor rust alsnog 4-0.

Meteen na de rust deed RAP wat terug, maar BFC schrok daar amper van. BFC rechtte de rug en maakte na rust doelpunt na doelpunt. Treffers van Felix Mispelblom, Tjerk Posthuma (5x), Tijmen Ratsma, Maurits Knoop, Dico Knevel, Daan Wassili zorgden voor de monsterzege. Het opvallendste doelpunt was een benutte strafschop door BFC-keeper Desmond Ording. De keeper droeg z'n zeldzame treffer op aan z'n opa, die langs de kans vol trots stond de glunderen.