Koploper kaapt punten voor neus SDO weg

BUSSUM - Lang leek SDO afgelopen weekend af te stevenen op een goed resultaat tegen koploper ADO'20. De Bussumse hoofdklasser voetbalde een stuk beter dan de sterke tegenstander, maar stapte op het laatste moment toch met 1-2 van het veld af.

SDO en ADO'20 startten scherp en speelden op een hoog tempo. Maar behoudens enkele kansjes over en weer bleef echt gevaar voor rust achterwege. De grootste kans was voor Rick van der Velden: de Bussumer kopte na een hoekschop net naast.

Na de rust zette SDO meteen weer aan. Dat leek al snel beloond te worden toen Micha Fokker raak schoot, maar het doelpunt werd afgekeurd. Het bleek echter wel een opmaat naar meer. De volgende aanval leverde meteen een doelpunt op. Mike van 't Land gaf de bal aan Kick van Aelst. De jonge aanvaller kon er voor zorgen dat Maikel van Latum voor open doel de score kon openen.

Domper voor SDO na spannende slotfase
Nadat SDO vanwege blessures noodgedwongen spelers moest vervangen, was de focus even weg. ADO'20 benutte dat meteen door te scoren. Het leverde een spannende slotfase op. De twee ploegen namen veel risico's op jacht naar de zege. De grootste kansen waren voor SDO, maar scherpte ontbrak. Op het laatste moment kon ADO'20 nog wel scoren.

SDO staat na afgelopen weekend nog steeds op de zevende plaats. Komend paasweekend speelt SDO tegen De Bataven. Een zege zou SDO dan wel eens deelname aan de play-offs op kunnen leveren.