Afbeelding

Al meer dan 60 klachten tegen afgeslankt spoorboekje

Buurt / wijk

BUSSUM - Er hebben afgelopen week al meer dan 60 mensen geklaagd over het afgeslankte spoorboekje. Dat laat de gemeente weten nadat bewoners een week geleden werden gevraagd hun klachten te melden. 

De gemeente heeft er al langer problemen mee dat het spoorboekje van en naar station Naarden-Bussum afgelopen december erg werd afgeslankt. Dat heeft vooral 's avonds tot grote gevolgen: waar er eerst 4 of meer treinen per uur vertrokken vanaf de perrons, werd dat aantal gehalveerd. De gemeente noemt dat onacceptabel en stelt dat de NS dat weer terug moet brengen naar hoe het was. Naast dat de gemeente er zelf voor lobbyt, klagen ook bewoners dus volop. 

Harde woorden van gemeente naar NS
Of de klachten de NS ook echt aanzetten tot het herstellen van het oude spoorboekje valt nog af te wachten. De NS stelt dat het aantal treinen 's avonds gehalveerd werd omdat de reizigersaantallen daar aanleiding voor gaven. De gemeente neemt daar geen genoegen mee. "De uitdunning van de dienstregeling, zo blijkt uit de klachten, heeft tot effect dat reizigers zoveel langer over de reis doen - en met name door de overstap op Weesp - dat ze de trein gaan mijden. Zo wordt de stelling van NS dat er geen vraag naar is wel heel makkelijk bewaarheid", zo laat de gemeente weten. De gemeente noemt de aanpassing van het spoorboekje door NS verder een 'grote inschattingsfout'. 

De gemeente blijft aandringen op de terugkeer van de volwaardige avonddienstregeling. Als de NS tóch nog meegaat met de klachten van de gemeente en de reizigers zou de dienstregeling overigens wel al rond december aangepast kunnen worden.

Klachten doorsturen kan nog naar avondtreinen@gooisemeren.nl.

Uit de krant