Afbeelding

Aftellen voor Woongroep Bussum begonnen

Mensen

BUSSUM - Na jaren van voorbereiding gaat halverwege dit jaar de Woongroep Bussum van start. De verbouwing van het pand waar 22 jongeren gaan wonen, het complex aan de Olmenlaan 22-32, is in volle gang. Als alles klaar is, is het volgens de initiatiefnemers van de woongroep omgetoverd tot een prachtig appartementencomplex.

"Een mijlpaal en een kroon op al ons werk", aldus een van woordvoerders, Lidy Blaas. Toch is ze nog wat terughoudend met het vieren van een feestje. Er moet namelijk nog flink wat gebeuren voordat het pand aan de rand van het centrum compleet aangekleed en ingericht is.

"We zijn nog op zoek naar investeerders en vrijwilligers", legt Blaas uit. Omdat ze die niet zomaar 'op straat' tegenkomen houden ze op 8 april in Spant! om 15.00 uur een informatiebijeenkomst. "Iedereen die iets wil weten over de plannen van de Woongroep Bussum of een bijdrage wil leveren, is welkom."

Wensenlijstje
Er is wel een wensenlijstje: hulp bij het inrichten van de gemeenschappelijke woonkamers en balkon, mensen die met jongeren op pad willen gaan en natuurlijk financiële ondersteuning.

Droom
Lidy vertelt dat het verhaal van de Woongroep Bussum ook gaat over het realiseren van een droom. "Een eigen huis waarin deze jongvolwassenen met een verstandelijke beperking kunnen wonen en leven. Zelfstandig, in hun eigen appartement. Een thuis waar iedereen op zijn of haar manier bijdraagt aan het huishouden, samen met vrijwilligers en zorgprofessionals."

Uit de krant