Afbeelding

Jeugdteam tweede op NK onderwaterhockey

Sport

BUSSUM - Het jeugdteam van de Gooise Onderwatersport Vereniging uit Bussum (GOV) is tweede geworden op het NK onderwaterhockey. De wedstrijden werden afgelopen weekend gespeeld in Zeist. Aan het NK deden elf teams uit het hele land mee. 

Het team uit Bussum telt 12 spelers en speelde dit jaar voor de tweede maal in de A klasse van de jeugdcompetitie. Nu op de laatste dag maakten ze kans om Nationaal jeugd kampioen onderwaterhockey te worden. Daarvoor moesten de GOV spelers eerst het tot op dat moment ongeslagen team uit Dordrecht verslaan. 

Nek-aan-nek
Na 3 minuten spelen werd het eerste doelpunt gescoord. Cas had een geweldige uitbraak vanaf eigen helft en maakte de 1-0. Dordrecht kwam bijna langs zij maar door het goede verdedigende werk van de beide backs werd dit voorkomen. Daarna leken de Dordrechtse spelers er doorheen te zitten. Er volgde nog twee GOV doelpunten. Na de wedstrijd waren de emoties bij de GOV trainers goed te zien, hier hadden ze met hun team zo hard voor gewerkt. Beide partijen stonden nu op een gelijk aantal punten.

Dordrecht moest hun laatste wedstrijd, wat ook nog eens de laatste wedstrijd van de competitie zou zijn, winnen om kampioen te worden. Het team uit Veldhoven bood aanvankelijk goed weerstand maar moesten aan het einde van de wedstrijd toch hun meerdere erkennen in het Dordtse-team.

Uit de krant