Archieffoto: Bob Awick.

Nederlaag voor BFC, wel zeker van play-offs

BUSSUM - Een slechte dag heeft BFC afgelopen weekend punten gekost tegen subtopper Sporting Martinus. De Bussumers leden tegen de Amstelveners hun derde nederlaag: 3-2.

BFC was er op gebrand om de tegenstander te verslaan, des te meer omdat een zege deelname aan de play-offs zou opleveren. BFC begon scherp en kreeg al snel enkele opgelegde kansen, maar scherpte met afronden ontbrak. Sporting Martinus kon er aanvallend amper wat tegenover stellen, maar kwam na een half uur voetballen toch op voorsprong toen de Bussumse achterhoede een vrije trap verkeerd beoordeelde en de bal achter BFC-keeper Desmond Ording verdween. BFC probeerde daarna wel wat terug te doen, maar het aantal kansen was schaars.

BFC komt razendsnel terug
Op slag van rust kreeg een speler van Sporting Martinus een rode kaart en mocht BFC de tweede helft met een man meer trachten de opgelopen schade te repareren. BFC had echter ook na rust genoeg problemen en kwamen vlak na de thee zelfs op een 2-0 achterstand te staan.

BFC leek na deze tegengoal wakkergeschud. Razendsnel stelde de ploeg orde op zaken te stellen. Doelpunten van Tjerk Posthuma en Olivier Blaauw brachten BFC weer helemaal terug. Nadat ook een tweede speler van de tegenstander een rode kaart kreeg, en BFC dus met twee man meer speelde, leek het toch allemaal nog goed te komen voor BFC. De vreugde bleek echter van korte duur: Sporting Martinus kwam even later met een strafschop weer op voorsprong. Het ontbrak BFC vervolgens aan kracht om de achterstand weer goed te maken.

BFC staat nog steeds tweede. Doordat concurrent FC Weesp verloor, was BFC na afloop alsnog zeker van deelname aan de play-offs.