Rick van der Velden scoort de 2-2 voor SDO.
Rick van der Velden scoort de 2-2 voor SDO. Foto: Johan van der Geest

SDO kan pas na rust punt redden tegen JOS/Watergraafsmeer

BUSSUM - Hard werken na rust heeft SDO afgelopen weekend alsnog een punt opgeleverd tegen JOS/Watergraafsmeer. De Bussumse hoofdklasser stond lang op een achterstand, maar stapte toch met 2-2 van het veld.

Het duurde lang voordat SDO op gang kwam. Voor rust had JOS/Watergraafsmeer amper wat te duchten van de Bussumers. JOS/Watergraafsmeer was de betere ploeg, kon aanvallen en bovenal kansen creëren. Al halverwege de eerste helft stond het 2-0 voor de Amsterdammers.

De eerste kans voor SDO kwam pas na een half uur spelen. Het was een opmaat voor meer gevaar na rust. Waar SDO voor rust zwak was, speelde het na rust een stuk sterker. De Bussumers deden er een schepje bovenop en creëerden veel meer kansen. Na een krap uur voetballen scoorde de tot aanvaller gepromoveerde Micha Fokker de 2-1 op aangeven van Rick van der Velden. Laatstgenoemde maakte even later de terechte 2-2.

SDO kreeg na de tweede treffer zelfs nog een goede kans om JOS/Watergraafsmeer alsnog te verslaan, maar een kans van Dwight Oehlers belandde hoog over.

SDO staat na afgelopen weekend nog steeds op een zevende plaats.