Afbeelding
Foto's: Johan van der Geest

SDO houdt dubbel gevoel over aan eerste duel op jacht naar play-offs

Sport

BUSSUM - Een dubbel gevoel voor de voetballers van SDO na afloop van het duel tegen RKHVV. De Bussumers redden donderdagavond na hard knokken een punt (1-1), maar verspeelden wel dure punten op jacht naar de play-offs. 

Aan de steun van de trouwe toeschouwers lag het geen moment. Met twee bussen en vele auto's kwamen vele supporters mee naar RKHVV om SDO naar de punten te schreeuwen. Tot de laatste seconden van het duel konden de Bussumse voetballers rekenen op hun supporters. 

Voetballend moest SDO wel even op gang komen. Voor rust kon SDO de tegenstander halverwege het veld opvangen, echt gevaar bleef achterwege. Als RKHVV al voor gevaar kon zorgen dan was dat met dode spelmomenten. Na zo'n moment kwam SDO ook op achterstand te staan: na een kwartier voetballen werd een vrije trap, op de rand van het strafschopgebied tegen de achterlijn, door een RKHVV-speler tegen de touwen gekopt. 

Veel vechtlust na rust
Na rust speelde SDO met een stuk meer vechtlust. Gesteund door de toeschouwers langs de kant trok het elftal veel vaker ten aanval. SDO kreeg een paar goede kansen, maar het ontbrak de ploeg aan geluk. Na net wat meer dan een uur voetballen kwam de volgende tegenslag: na een vermeende overtreding werd Roy van Essen met een rode kaar van het veld gestuurd. SDO rechtte daarna de rug en deed er nog een schepje bovenop. Er volgde weer een grote kans van Micha Fokker, maar de ervaren Bussumer schoot na een voorzet van Maikel van Latum op één meter van het doel naast. Vlak voor tijd werd SDO toch nog beloond voor het harde werken: een teruggelegde bal op Kick van Aelst werd door hem snoeihard raak geschoten. 

SDO pakte daarmee dus wel een punt, maar het halen van de play-offs zal nu nog veel afhangen van concurrent Woezik. De Gelderlanders spelen komend weekend twee keer. Afhankelijk van de resultaten van Woezik moet SDO op tweede paasdag tegen De Bataven vol aan de bak om de play-offs wel te kunnen halen. 

Uit de krant