Afbeelding

Parkeerplaatsen weg om verkeer rond Action te verbeteren

Buurt & wijk

BUSSUM - Geen parkeerplaatsen meer langs de straat, een stopverbod en het plaatsen van een paar borden om aandacht te vragen voor de problemen. De gemeente gaat maatregelen nemen om de verkeersdrukte rond de Action aan de Slochterenlaan een halt toe te roepen na aanhoudende klachten van buurtbewoners. Er wordt nu gewerkt om de maatregelen door te voeren. 

Het weghalen van de parkeerplaatsen langs de straat moet er voor zorgen dat er geen auto's meer stoppen en wachten op een parkeerplaats aan de Slochterenlaan en het verkeer daarmee beter doorstroomt. Er gaat daarnaast ook een stopverbod gelden.

Laad- en lostijden nog verder aangepast
Daarnaast worden er ook maatregelen genomen voor de vrachtwagens van de Action. De laad- en lostijden worden nog verder aangepast zodat de vrachtwagens alleen mogen komen laden en lossen als er geen schoolkinderen van en naar school fietsen. De laad- en losplaats wordt ook nog eens verder aangepast, zodat de vrachtwagens niet deels op de straat staan. 

Alleen nog parkeren op parkeerterrein
Bezoekers van de Action kunnen hun auto straks alleen nog parkeren op het grote parkeerterrein van Q-park langs het spoor. De gemeente gaat met de beheerder overleggen om vanaf volgend jaar, als er ook aan het spoor gewerkt gaat worden, de entree van het terrein te verplaatsen naar het begin van de Slochterenlaan. Dat moet de parkeerplaats herkenbaarder maken en moet er ook nog eens voor zorgen dat automobilisten niet hoeven te draaien en te keren om op het parkeerterrein te kunnen komen. 

Andere maatregelen
Met de auto naar de Action komen is straks sowieso niet echt meer nodig. De gemeente gaat meer fietsenrekken plaatsen. Deze komen deels op de plek van de weg te halen parkeerplaatsen langs de Slochterenlaan. Er worden ook nog een paar bakken met boompjes geplaatst. 

Uit de krant