Afbeelding

Plannen voor grotere supermarkt worden aangepast

Buurt / wijk

BUSSUM - Supermarkt Deen aan de Laarderweg gaat de plannen om de supermarkt een stuk te vergroten aanpassen. Dat gebeurt mede na bezwaren van buurtbewoners, zo laat de gemeente weten na vragen van Hart voor BNM. 

De supermarkt aan de straat heeft plannen te gaan verbouwen en een stuk groter te worden. Achter het pand van de supermarkt worden dan enkele loodsen gesloopt voor de grotere supermarkt en meer parkeerplaatsen. Met de grotere supermarkt hebben de bezwaarmakers geen problemen, wel met de groter parkeerplaats achter het pand. De bewoners vrezen dat hun woongenot wordt aangetast: het verstoort de rust en en zorgt voor andere overlast.

Plannen samen met buurt verbeterd
Afgelopen najaar maakten meerdere buurtbewoners bezwaren tegen de bouwplannen. De supermarkt besloot daarop met de buurtbewoners om tafel te gaan om te bespreken of het plan verbeterd kan worden. De plannen worden nu aangepast. 

Daarmee duurt het nog wel even voordat de verbouw van de supermarkt echt van start gaat. Als de supermarkt de plannen af heeft, wordt dat weer voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad moet dan akkoord gaan en er moeten geen bezwaren van de buurt meer komen. Als alles volgens plan verloopt wordt er na komende zomer meer bekend.

Uit de krant