Afbeelding

Action gaat vrachtwagens meer controleren

Buurt / wijk

BUSSUM - De Action aan de Slochterenlaan gaat scherper controleren of de vrachtwagens de laad- en losregels wel naleven. Dat laat de zaak weten na aanhoudende klachten van de buurt

De vrachtwagens met goederen door de smalle straat zorgen al veel langer problemen. Als de vrachtwagens komen laden en lossen wordt de straat deels vastgezet en dat zorgt voor gevaar voor het andere verkeer.

De gemeente besloot onlangs de laad- en losregels te beperken, waardoor de Action alleen tussen 12.00 en 15.00 uur beleverd mag worden. Dat had echter amper resultaat: het gebeurt vaak dat de vrachtwagens om 15.00 uur weggaan en op dat moment exact langs de net uitgaande Emmaschool komen, wat weer gevaar oplevert voor de fietsende schooljeugd. 

Action wil ook zo min mogelijk overlast
De Action laat weten dat er nog meer rekening gehouden gaat worden met de verkeerssituatie. "Natuurlijk moet onze winkel bevoorraad kunnen worden, maar Action wil ook dat er een veilige situatie is met zo min mogelijk overlast. We hebben daarvoor zoals bekend afspraken gemaakt. Maar vanwege de nog steeds aanhoudende klachten gaan we de controle op de uitvoering van deze afspraken nog verder verscherpen. Er zal nadrukkelijk dagelijks gecontroleerd worden op de daadwerkelijke levertijden en de chauffeurs zullen nog explicietere instructies krijgen over de te volgen rijroute", zo laat een woordvoerder van de Action weten na vragen.

Uit de krant