Afbeelding
Video

Buurt: 'Vrachtwagens van Action zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties'

Buurt / wijk

BUSSUM - Kerende vrachtwagens van de Action zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties, menen buurtbewoners rond de Slochterenlaan. Op het drukste moment van de dag rijden ze vaak door een smalle straat waar ook veel kinderen fietsen.

Afgelopen maand trok Hart voor BNM eveneens al aan de bel over het gevaar van de ladende en lossende vrachtwagens. "Wat je merkt is dat je je kinderen niet meer op de fiets naar school laat gaan. Juist omdat ze terug moeten, langs de vrachtwagen van de Action en in contact komen met heel veel verkeer, omdat de vrachtwagens daar staan. Dat is te gevaarlijk", zegt Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM tegen NH. 

De vrachtwagens blokkeren tijdens het laden en lossen een gedeelte van de weg en dat gebeurt vaak ook nog eens tijdens de middagspits. Precies op het moment dat de naastgelegen school uitgaat.

Maatregelen
Daarom strijdt de buurt al 4 jaar lang, sinds de Action er staat, voor een veilige straat. De gemeente dacht de problemen op te lossen door de laad- en losplek iets breder te maken en de tijden aan te passen. Zo mag de Action nu alleen maar tussen 12.00 uur en 15.00 uur bevoorraad worden. Deze maatregelen lossen het probleem echter niet op. "Je ziet het hier gebeuren, fietsers en auto's, het crost allemaal door elkaar heen", zegt een buurtbewoner. "Het is iedere dag ellende. De gemeente heeft wel wat gedaan, maar bij lange na niet genoeg. De grootste frustratie hier in de buurt, zit 'm erin dat deze winkel hier nooit had moeten komen."

Action
De Action laat weten dat ze rekening houden met de verkeerssituatie. Ook zou de vrachtwagen alleen bij uitzondering nog door de straat rijden als de school 's middags uit gaat. "Ik fiets hier iedere dag om drie uur langs. Negen van de tien keer is de vrachtwagen nog aan het laden en lossen of rijdt die dan precies net weg", zegt Marieke. 

De gemeente heeft eerder al laten weten te gaan kijken of de laad- en losregels verder beperkt kunnen worden, maar dat is voor de buurt niet voldoende. Er moet nu echt snel iets gebeuren. "Het is echt wachten op een groot ongeluk", aldus een buurtbewoner.

Uit de krant