Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Tussen de 400 en 600 woningen op Crailo

Buurt / wijk

BUSSUM - Er moeten de komende jaren 400 tot 600 huizen gebouwd gaan worden op de grond van Crailo. Dat plan hebben de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren met het stuk grond. 

Hilversum, Gooise Meren en Laren zien aan de noordelijke kant van Crailo - tegen Bussum aan - een mooie mogelijkheid om een voorbeeldbuurt neer te zetten. Wethouder Wimar Jaeger van Hilversum gaf dinsdag tijdens een gezamenlijk persmoment aan dat diversiteit aan woningen een uitgangspunt is. Naast sociale koop en huur willen de drie hier middeldure en dure huizen realiseren. Dat levert een goede mix van inkomensklassen op én dan kan hier een deel van de regionale woonafspraken worden gerealiseerd, zoals sociale woningbouw. De bedrijven moeten vooral langs de snelweg gaan komen.

Onderzoek naar aankoop loopt nog
Er loopt momenteel nog een onderzoek naar de eventuele aankoop van Crailo door de gemeenten. Er wordt gekeken wat de gemeenten zouden kunnen betalen en daarnaast wat Crailo zou moeten kosten. Dat eerste onderzoek kost 600.000 euro. Deze kosten worden voor 55% betaald door Hilversum, voor 35% door Gooise Meren en voor 10% door Laren, berekend aan de hand de bewonersaantallen van de gemeenten. Volgens deze verdeelsleutel moet straks ook aankoopbedrag over de gemeenten worden verdeeld. De gemeenten hopen de benodigde miljoenen weer terug te verdienen met de opbrengsten van de woningen en bedrijfspanden.

Uit de krant