Afbeelding

Reeks maatregelen voor komst Emmaschool naar Graaf Florislaan

Buurt / wijk

BUSSUM - Er gaan een hele reeks maatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat de Emmaschool naar de Graaf Florislaan kan komen. De maatregelen worden de komende weken besproken door de gemeenteraad. 

De maatregelen moeten genomen worden om tegemoet de komen aan de bezwaren van buurtbewoners. Enkele bewoners rond de Graaf Florislaan vrezen veel overlast als de school naar hun straat komt. Het gaat vooral om verwachte overlast van spelende kinderen.

Gemeente legt bepaalde zaken aan banden
De gemeente gaat de overlast beperkten door bepaalde zaken aan banden te leggen. Er komt onder meer een pleinrooster zodat de buitenspeeltijden van de school worden beperkt als ook het aantal leerlingen dat gelijktijdig buiten mag spelen. Daarnaast wordt de voorschoolse opvang wordt geschrapt. De naschoolse opvang mag tot half zeven 's avonds slechts 60 kinderen huisvesten, waarvan er maar 30 tegelijkertijd buiten mogen spelen. 

Er gaat ook nog een scherm worden geplaatst tussen het schoolgebouw en een huis aan de Floralaan om overlast te beperken. 

De gemeenteraad praat nog over de maatregelen. Als alles volgens plan verloopt wordt volgende maand de knoop voor de Emmaschool doorgehakt. 

Uit de krant