Afbeelding
Foto: Bob Awick.

Wandelen voor water levert 30.000 euro op

Algemeen

BUSSUM - Een grote groep schooljeugd van de Gooilandschool, de Hoeksteen, de Julianaschool aan de Kalfflaan en de St. Vitusschool heeft vanmorgen gewandeld voor het goede doel. De scholen deden mee aan 'Wandelen voor water', waarmee 30.000 euro werd opgehaald om arme mensen aan water te helpen. 

De groep wandelde een lange tocht van ongeveer anderhalf uur met een rugzak op hun rug gevuld met zes liter water. Dat gebeurde om te ervaren hoe kinderen uit ontwikkelingslanden elke dag leven als ze water moeten halen voor hun familie. De wandeltocht was een sponsorloop: ouders, buren en andere bekenden sponsorden de jonge deelnemers om geld op te halen.

Naast de sponsorloop van vandaag haalde de Katholieke Montessorischool al eerder 20.000 euro op met een andere sponsorloop. Daarboven op komt nog eens een extra schenking van 50% van de Stichting Wilde Ganzen. 

Met de opbrengst worden watertappunten aangelegd voor de bewoners van de dorpen Nyamirango en Ruhuranda in het Rubavu-district in Noordwest Rwanda.

Uit de krant