BFC komt tekort tegen koploper

BUSSUM - BFC heeft afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen koploper Pancratius. Het duel, dat vooraf te boek stond als dé kraker tussen de nummer twee en de koploper, werd al voor rust beslist: 0-2. BFC heeft daarmee alleen de play-offs nog om te kunnen promoveren.

BFC had voorafgaand aan het duel het vertrouwen de ongenaakbare koploper wel eens te kunnen verslaan en probeerde vlak na de aftrap voorzichtig wat aan te vallen. BFC kreeg wat kansjes: Jostein Ohm zag een schot tegen de doelman belanden en een schot van Olivier Blaauw miste aan kracht en scherpte om de score te openen.

Toch het deksel op de neus
BFC leek een stuk beter, maar kreeg halverwege de eerste helft toch het deksel op de neus: een snelle tegenaanval van Pancratius zorgde voor onrust en leverde een tegentreffer op. Even later maakte BFC weer een fout en werd het pardoes 2-0.

Na de rust probeerde BFC wat terug te doen. De ploeg kreeg een paar goede kansen, maar telkens kon Pancratius voorkomen dat BFC scoorde. BFC bleef dus met lege handen.

BFC staat nog wel steeds tweede en doet al zeker mee aan de play-offs om komend voorjaar naar de derde klasse te kunnen promoveren.