Afbeelding

Vrachtwagens Action zorgen nog steeds voor gevaar

Buurt / wijk

BUSSUM - De vrachtwagens met goederen van de Action aan de Slochterenlaan zorgen nog steeds voor gevaar voor het verkeer. Afgelopen maand werden de laad- en losregels aangepast, maar nog zonder succes. Dat stelt Hart voor BNM. 

De vrachtwagens zorgen al langer voor problemen aan de smalle straat. Als de grote vrachtwagens hun voorraad komen afleveren wordt de straat deels geblokkeerd en, zeker met de auto's van twee kanten, zorgt dat voor veel verkeersdrukte en daarmee gevaarlijke situaties. Buurtbewoners hadden  daar al langer klachten over. 

Het gaat voor de Emmaschool maar net goed
De gemeente dacht de problemen op te lossen door de laad- en losregels aan te passen voor de Action. De zaak mag nu alleen maar tussen 12.00 en 15.00 uur bevoorraad worden.  Er is gekozen voor dat tijdstip omdat er dan geen scholieren langskomen. De maatregelen hebben de problemen 's ochtends opgelost, maar 's middags gaat het nog vaak fout. "Het gebeurt vaak dat de vrachtwagens om exact 15.00 uur weggaan en dan net de hoek om komen als de Emmaschool uit gaat. Het gaat daar vaak allemaal maar net goed", betoogt Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM. 

Weer om tafel met de Action
Er gaat nu wederom gekeken worden of de laad- en losregels verder beperkt kunnen worden om het gevaar nu helemaal weg te nemen. De gemeente gaat erover praten met de Action en hoopt de regels snel verder aan te kunnen passen. Daarnaast gaat er met regelmaat gecontroleerd worden. 

Uit de krant