Afbeelding

Gemeente aan de slag met wensen buurt rond spoorwegovergangen

Buurt / wijk

BUSSUM - De gemeente gaat aan de slag met de wensen van buurtbewoners rond de spoorwegovergangen aan de Comeniuslaan en de Generaal de la Reylaan. De bewoners mogen meepraten over wat er gaat gebeuren met de wegen naar de spoorwegovergangen toe. 

Er werden deze week twee bewonersavonden gehouden waarop bewoners hun wensen voor de wegen aan mochten geven. Er werd onder meer gesproken over hoe breed de weg moet worden, of en waar er drempels moeten komen en of er een vrijliggend fietspad moet komen. 

Vlak voor zomer meer bekend
De gemeente gaat nu met alle wensen aan de slag. Er worden plannen gemaakt voor de twee spoorwegovergangen. Vlak voor de zomer worden de plannen weer voorgelegd aan de buurt, waarna bewoners er weer hun zegje over mogen doen. 

De spoorwegovergangen, en de rest van het spoor, gaan vanaf 2019 op de schop. Er gaan sporen weggehaald worden en de overwegen worden smaller gemaakt. Daarop worden de wegen aangepast. Dat moet er al met al voor zorgen dat de spoorwegovergangen veiliger worden en het moet ook het verkeer over de weg ten goede komen. 

Uit de krant