Afbeelding

Grenzen aangepast vanwege hoge parkeerdruk

Buurt / wijk

BUSSUM - De hoge parkeerdruk voor bewoners van straten aan de rand van het centrum moet snel tot het verleden behoren. De gemeente gaat een groot aantal straten toevoegen aan het gebied waar vergunningparkeren geldt. 

De bewuste straten vallen nu nog net buiten het parkeervergunningengebied. Het gaat om de Florialialaan, de Gooibergstraat, de Iepenlaan, de Meijerkamplaan, de Korte Meijerkamplaan, het Majellapark, de Nieuwe Hilversumseweg en de Spoorlaan.

Al langer parkeerproblemen
Bewoners aan de straten klagen al langer steen en been over de hoge parkeerdruk voor hun deur. Dat komt omdat er nu geen parkeerregels gelden: je hoeft er geen parkeerkaartje te kopen of een parkeervergunning voor te hebben. Veel bezoekers van het centrum of medewerkers van het gewestkantoor parkeren er dus maar al te graag, tot onvrede van de bewoners. Ze trokken het afgelopen jaar al vaker aan de bel over de drukte. 

De parkeerproblemen worden nu dus aangepakt. De bewoners aan de straat met een auto moeten een vergunning aanvragen om te kunnen parkeren. 

Uit de krant