Archieffoto: Bob Awick.

BFC walst over NVC heen

BUSSUM - Zonder zelf echt groots te spelen heeft BFC een afgetekende zege geboekt op buurman NVC. De Bussumers waren met 7-2 heer en meester.

BFC had alleen voor rust problemen met NVC. Zoals vaker startte BFC voortvarend en kwam het al snel op een voorsprong. Na een snelle aanval kon Dylan Horn er voor zorgen dat Tjerk Posthuma kon scoren. NVC zette daarna al snel druk om wat terug te kunnen doen. Dat lukte ook: na geklungel door de Bussumse achterhoede kon NVC scoren.

BFC opende daarna weer de jacht op een voorsprong. BFC was echter vaak te gehaast en maakte nog wel eens de verkeerde keuzes. Na net wat meer dan een half uur voetballen strafte BFC een foute doeltrap van NVC af: de bal kwam voor de voeten van Tjerk Posthuma die eerst nog tegen de keeper aan schoot, maar vervolgens Olivier Blaauw wel zag scoren. Na een paar goede kansen werd het voor rust nog 3-1 door een doelpunt van aanvoerder Dico Knevel.

BFC loopt na rust weg
Na rust bleek BFC al snel veel sterker van NVC. BFC kreeg veel kansen en kon zonder al te veel problemen verder weglopen. Doelpunten van Dico Knevel, Olivier Blaauw en Tjerk Posthuma (2x) zorgen voor een afgetekende zege. BFC had nog meer kunnen scoren, maar rondde af en toe te slecht af.

BFC staat nog steeds tweede. Komend weekend spelen de Bussumer tegen de nog ongeslagen koploper Pancratius.