Afbeelding
Foto: Johan van der Geest

SDO houdt droom levend met zege tegen Alverna

Sport

BUSSUM - SDO mag nog steeds dromen van deelname aan de play-offs om te kunnen promoveren naar de derde divisie. De Bussumse hoofdklasser heeft nog alle kans op de periodetitel en hoeft nog maar twee zeges te boeken. Afgelopen weekend deed de ploeg was het moest doen: er werd met 2-3 gewonnen van Alverna. 

SDO moest wel hard werken voor de punten. De Bussumers startten zwak. Alverna was feller op de bal, maar kon dan weer geen kansen creëren. SDO deed dat wel en kwam al vroeg op voorsprong. Veirano Slager school op doel, Maikel van Latum onderschepte de afgeslagen bal en opende de score voor SDO. Daarna vergat SDO echter door te drukken en kon Alverna komen. Dat leverde al snel de 1-1 op. 

Na rust meer vechtlust
Na de rust toonde SDO veel meer vechtlust. De druk op de goal van de tegenstander werd steeds groter. Toch duurde het lang voordat dat ook doelpunten op leverde van de Bussumers. Pas vlak voor de slotfase kon Maikel van Latum na een foutje van Alverna SDO weer op voorsprong zetten. Maar ook nu kwam de tegenstander weer terug. SDO kon op het laatst moment toch nog de zege zeker stellen: een vrije trap van Mike van 't Land was onhoudbaar voor de Alverna-keeper. 

SDO staat na afgelopen weekend op een knappe zevende plaats, maar zal zich even meer druk maken om de periodestand. Met nog twee duels te gaan, op 30 maart en op 17 april, heeft SDO nog kans op de periodetitel. SDO staat dan nog wel tweede achter ADO'20, maar doordat de Heemskerkers de eerste periode al wonnen zou de tweede periodetitel bij deze stand aan SDO worden toegekend en mogen de Bussumers komend voorjaar dus een gooi doen naar de derde divisie. 

Uit de krant