Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente gaat gemaakte kosten azc terugvragen

Politiek

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren gaat proberen of het door de gemeente bestede geld voor de komst van het asielzoekerscentrum op Crailo naast Bussum terug kan krijgen. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. 

Afgelopen week werd bekend dat gemeenten die kosten hebben gemaakt voor de komst van een azc dat later niet nodig bleek hun kosten kunnen declareren bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Azc Crailo is zo'n asielzoekerscentrum dat achteraf niet nodig was.

Hoogte bedrag wordt nog berekend
Hoeveel geld de gemeente terug kan gaan vragen wordt nu berekend op het gemeentehuis. "We hebben kosten gemaakt voor het houden van bewonersavonden rond de komst van het azc, we hebben onder meer een gespreksleider gehuurd en er heeft personeel extra gewerkt. We berekenen nu op welk bedrag we aanspraak kunnen maken. We verwachten dat het gaat om enkele tienduizenden euro's, maar dat moeten we wel goed berekenen want we kunnen maar één keer aanspraak maken op een geldbedrag", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Naast Gooise Meren gaan ook Laren en Hilversum hun gemaakte kosten declareren. Dat doet de regio eveneens. De regio gaat ook namens Gooise Meren, Laren en Hilversum de declaratie doen. De gemeenten worden vervolgens door de regio terugbetaald. 

Uit de krant