Afbeelding
Foto: EO
Video

Andries Kevel na zware ziekteperiode: 'Het gaat weer beter met me'

Mensen

BUSSUM - Het gaat weer een stuk beter met Andries Knevel. Dat vertelde de Bussumer woensdagavond tegen Eva Jinek. Knevel lag afgelopen najaar enkele weken op de intensive care nadat hij in Bolivia besmet was geraakt met de legionellabacterie. 

De toestand van Knevel was zo slecht dat de artsen besloten hem enkele dagen kunstmatig in coma te houden. Het herstel van Knevel gaat nu de goede kant op. "Het herstel gaat steeds beter. M'n longen doen het steeds beter en dat geldt ook voor de spieren. Ik kon toen helemaal niet staan", zo vertelt Knevel.

Goede hoop op herstel
Of de Bussumer weer helemaal de oude wordt, wordt afwachten. "Dat is het vervelende van een legionellabesmetting. Het herstel duurt heel lang, een half jaar tot anderhalf jaar, en het hangt ook van je leeftijd en conditie af. En je hebt last van veel restverschijnselen. De artsen kunnen niet zeggen of ik weer helemaal gezond wordt, maar de stijgende grafiek ziet er goed uit. Dus ik heb zelf goede hoop. Maar je houdt wel veel last nu nog."

Hondsberoerd door een verkeerde douche
Knevel raakte besmet met legionella toen hij voor tv-opnames in Bolivia was. "We waren op hoogte en moesten acclimatiseren in La Paz. Daar heb ik heel simpel onder een verkeerde douche gestaan of van een verkeerd fonteintje gebruik gemaakt. En als je eenmaal besmet bent voel je je al snel hondsberoerd", zo vertelt Knevel. 

Het tv-optreden bij Jinek was het eerste openbare optreden van Andries Knevel na zijn ziekte. De bewuste documentaireserie waarvoor Knevel in Bolivia was wordt momenteel uitgezonden. 

Uit de krant