Afbeelding

Twee jonge Bussumers aangehouden na klopjacht

Politie

BUSSUM - Na een korte klopjacht hebben agenten dinsdag twee jonge Bussumers aangehouden als verdachte van een woninginbraak. Dat meldt de politie. Het bleek te gaan om twee jongens van 16 en 17 jaar. 

De agenten kwamen de twee op het spoor nadat buurtbewoners aan de Paulus Potterlaan en Jan Steenlaan van Naarden aan de bel trokken toen ze vonden dat de mannen verdacht deden. Er werd lang gezocht naar de mannen. Met behulp van de politiehelikopter en oplettende bewoners kon één van de mannen worden opgespoord en aangehouden ter hoogte van station Bussum Zuid.

Even later werd ook de auto waarmee de twee eerder op de vlucht sloegen teruggevonden aan de Struikheiweg. Na een controle bleek dat de auto was gestolen bij een eerdere woninginbraak aan de Tesselschadelaan. 

Na aanvullend onderzoek kon later ook de tweede verdachte worden aangehouden. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar onder meer een mogelijke derde verdachte en de betrokkenheid van de mannen bij de woninginbraak of andere inbraken. 

Uit de krant