Afbeelding

Veel steun voor plannen van Emmaschool

Politiek

BUSSUM - Er wordt nog gewerkt aan de plannen voor het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan, maar toch kan de school nu al rekenen op steun van een groot deel van de gemeenteraad. De VVD, D66 en het CDA laten nu al weten de plannen te steunen. 

Als alles volgens plan verloopt, vertrekt de Emmaschool volgend jaar na lang wachten naar het grotere schoolgebouw aan de Graaf Florislaan. Er wordt nu gewerkt aan de laatste plannen, de gemeenteraad moet daar komend voorjaar haar zegje over doen. Wat de VVD, D66 en het CDA betreft komt het dus wel goed. De VVD laat weten 'al jaren achter het plan te staan', het CDA laat weten 'de plannen hoogstwaarschijnlijk te gaan steunen'. Daarmee lijkt een van de laatste hobbels voor het vertrek van de school al op voorhand genomen. 

Laatste hobbels
Als de gemeenteraad akkoord gaat met het plan, moet ook de Raad van State nog akkoord geven. Er speelt nog een rechtszaak tegen de plannen van de school, aangespannen door de buurt. De buurt vrees overlast, de gemeente onderzoekt nu hoeveel overlast. De Raad van State bepaalt aan de hand van dat onderzoek en eventuele genomen maatregelen of het vertrek van de school door kan gaan. Als de Raad van State akkoord geeft, kan het heel snel gaan en kan de verbouw vlot starten. 

Uit de krant