Afbeelding

Grote kans dat supermarkten ook op zondag bevoorraad mogen worden

Bedrijven

BUSSUM - Er bestaat een grote kans dat Bussumse supermarkten straks ook op zondag bevoorraad mogen worden. De gemeente heeft het voornemen de regels voor de supermarkten aan te passen. 

De supermarkten hebben al langer de wens ook op zondag bevoorraad te mogen worden. Dat zou er voor zorgen dat er ook op zondags versproducten verkocht kunnen worden.

De supermarkten kwamen enkele weken geleden met het verzoek aan de gemeente om de regels aan te passen en dat toe te staan. Er mogen nu zondags geen vrachtwagens met goederen naar de supermarkten komen. Dat was twee jaar geleden een van de voorwaarden toen de supermarkten toegestaan werd zondags open te gaan. Het bevoorraden op zondag zou overlast veroorzaken, zo was de vrees. 

De gemeente werkt nu aan een nieuwe 'winkeltijdenverordening'. Er gaan straks voor de hele gemeente Gooise Meren dezelfde regels gelden. De supermarkten van Muiden en Naarden mochten al op zondag bevoorraad worden. Als de gemeente het reglement klaar heeft, moet de gemeenteraad het goedkeuren voordat de regels gaan gelden. 

Uit de krant