Afbeelding

Langer wachten voor spreekuur burgerzaken

Algemeen

BUSSUM - Het gebeurt de laatste weken vaak dat burgers lang moeten wachten dan normaal als ze het spreekuur van burgerzaken op het gemeentehuis bezoeken. Daarover klagen bewoners. 

Het lange wachten heeft te maken met de vele bezoekers aan de ene kant en het beperkte aantal loketten vanwege de verbouwing van het gemeentehuis aan de andere kant. 

De gemeente kent de klachten, maar stelt dat de wachttijden nog wel meevallen. "Het wordt wel echt drukker, maar we doen er alles aan om mensen snel te kunnen helpen. Zelf hebben we nog geen klachten gehad van mensen die langer hebben moeten wachten dan een kwartier", aldus wethouder Franx. 

Wethouder: maak een afspraak
De wethouder noemt de drukte en het wachten vervelend, maar stelt er nu niet al te veel aan te kunnen doen. "Als de verbouw van het gemeentehuis wordt afgerond gaan er straks weer meer loketten open. Dan gaat het hoe dan ook al beter, het wordt nu nog even doorbijten. We roepen mensen nu vooral op om van te voren een afspraak te maken. Dat voorkomt dat je lang moet wachten", zo zegt wethouder Franx. 

Uit de krant