KMS-schakers verslaan kampioenen Emmaschool

BUSSUM - Het eerste team van de Katholieke Montessori School Bussum heeft voor het eerst in jaren de Emmaschool van haar troon verslagen in het schoolschaakkampioenschap Gooise Meren. KMS-schakers Egon, Dirk, Wick, Wouter en Nicolas mogen over een maand, op 11 maart, de schooleer verdedigen bij de regionale ronde in Maarssen.

"Het bijzondere aan deze overwinning is dat nu, voor het eerst sinds járen, eens niet de Emmaschool wint", licht schaaktrainer Tom Fikkert van het Bussums Schaak Genootschap toe. Hij is een van de organisatoren en schaakleraar op verschillende basisscholen. Een verklaring van de machtsverschuiving kan volgens de betrokken zijn, dat de Emmaschool leerkracht Paul van der Horst moet missen, die altijd de schaakcultuur droeg.De Emmaschool werd nu tweede.

De Comeniusschool, die ook door Fikkert wordt getraind, werd derde. Nieuw is dat dit jaar de Rehobotschool in Naarden voor het eerst meedeed. En zo te zien met veel enthousiasme. Dat viel ook te bespeuren bij de schakers die uitkwamen voor de Gooilandschool.
reageer als eerste
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>