Afbeelding

Vrachtwagens Action mogen pas na twaalf uur laden en lossen

Bedrijven

BUSSUM - De vrachtwagens van de Action aan de Slochterenlaan mogen vanaf deze maand alleen nog maar na twaalf uur komen om te laden en te lossen. Dat heeft de gemeente met de zaak afgesproken. 

De regels voor de Action worden aangepast omdat het laden en lossen al veel langer voor problemen zorgt. Als de grote vrachtwagens hun voorraad komen afleveren wordt de straat deels geblokkeerd en, zeker met de auto's van twee kanten, zorgt dat voor veel verkeersdrukte en daarmee gevaarlijke situaties. Buurtbewoners klagen daar al langer over. 

De Action mag nu alleen nog tussen 12.00 en 15.00 uur bevoorraad worden. Daar wordt voor gekozen omdat het dan rustiger is aan de straat en er geen schoolkinderen over de Slochterenlaan fietsen. 

Meer maatregelen voor de Action
Er wordt ondertussen nog gewerkt aan meer maatregelen omtrent de Action. Er moet een stopverbod gaan gelden aan de straat en de bocht van de Slochterenlaan moet worden aangepakt. Dat moet voorkomen dat vele auto's stoppen en omkeren en de Slochterenlaan daarmee veiliger maken. Het gemeentebestuur werkt nog aan een voorstel. 

Uit de krant