Rick van der Velden scoort de gelijkmaker. Foto: Johan van der Geest.

SDO pakt knap punt tegen nummer twee

BUSSUM - Hard werken werd afgelopen weekend beloond voor de voetballers van SDO. De Bussumse hoofdklasser pakte met goed voetbal knap een punt tegen de nummer twee van het klassement, Silvolde: 1-1.

SDO was vooral na rust sterk. Voor rust was het beste van het spel vooral van de tegenstander. SDO moest toestaan dat Silvolde dat goede spel halverwege de eerste helft kon belonen met een treffer. Er volgde meer aanvallen, maar de SDO-achterhoede met aan het hoofd keeper Donovan Wal kon de storm aan aanvallen goed aan en kon de schade beperkt houden.

Na de rust was alles anders. SDO toonde veel vechtlust en was er op gebrand om wat terug te doen. De druk op het doel van de tegenstander werd al snel opgevoerd. Er volgden goede kansen van onder meer Veirano Slager, die een paar keer dicht bij een doelpunt was. Vlak voor de slotfase werd SDO beloond toen de ploeg met een geheel vervangen voorhoede toch kon scoren. Rick van der Velden, die aanvankelijk met een lichte blessure op de bank startte, kopte raak na een voorzet van Mike van 't Land.

Na treffer kon SDO goed standhouden en het punt over de streep trekken. De Bussumers staan na afgelopen weekend negende.