Afbeelding

Nog veel inspraak mogelijk op verkeersplan centrum

Buurt / wijk

BUSSUM - Er zullen nog heel wat inspraakmogelijkheden komen op de verkeersplannen voor het centrum. Dat bleek gisteren toen raadsleden samenkwam om de kaders en uitgangspunten vast te stellen.

Het onderwerp, verkeer door Bussum, heeft op veel mensen impact. Daarom waren er uiteenlopende betrokkenen uitgenodigd die hun zorgen en tips wilden delen. Het doel is het centrum zo aan te pakken dat de veiligheid en bereikbaarheid wordt verbeterd. De insprekers menen onder andere dat er in de plannen structureel meer aandacht moet zijn voor de toegankelijkheid. Met name voor mensen met een beperking. Een ander terugkerende klacht gingen over het fout parkeren van fietsen in de winkelstraten. 

Toegankelijkheid
Bijna alle ingebrachte punten sluiten aan bij de visie van wethouder Marleen Sanderse. "Zoals in het coalitie-akkoord staat zullen auto's te gast zijn op de Brinklaan. We zullen zeker kijken naar een oplossing voor de fietsers en het stallen van de fietsen. We willen dat het centrum een logisch geheel wordt en herkenbaar. Toegankelijkheid is een belangrijk uitgangspunt in ieder plan dat we maken."

Vragen
De raadsleden hadden nog flink wat vragen over zaken zoals planning, kosten, toegankelijkheid, fietsparkeren en in hoe verre het plan toekomstbestendig is. Het zal nog wel even duren voordat alle plannen kant en klaar zijn. Eerst worden nu de uitgangspunten vastgesteld. Daarna kunnen er nog wijzigingen komen door de klankbordgroep, door inwoners en de gemeenteraad. Het parkeerpanel zal nog actief worden uitgenodigd om mee te praten.

Uit de krant