Sterk SDO verslaat VV Heerenveen

BUSSUM - Een veel sterker SDO heeft zonder al te veel problemen gewonnen van VV Heerenveen. De Bussumse hoofdklasser deed goede zaken door de tegenstander met 1-2 aan de kant te zetten.

Al snel was te merken dat SDO de beste ploeg van de twee was. VV Heerenveen mocht het spel maken, SDO loerde vooral op de counter en zorgde daarmee voor veel gevaar. Dat leverde een paar goede kansen op. Vlot na de aftrap kreeg Kick van Aelst al een goede voorzet van Maikel van Latum, maar de trap was net te hard. Ook Rick van der Velden schoot een volley net over. VV Heerenveen kon daar amper wat tegenover zetten. Als de ploeg al een keer door kon komen, kon SDO-doelman Donovan Wal voorkomen dat er echt gevaar kwam.

Twee doelpunten vlak voor rust
Vlak voor rust kwam SDO terecht op een voorsprong. Een vrije trap van Kick van Aelst werd slecht verwerkt door de keeper van de tegenstander. Maikel van Latum schoot de afgeslagen bal vervolgens hard tegen de touwen. Meteen daarna was het nog een keer raak toen Rick van der Velden een vrije trap van Mike van 't Land tot doelpunt kon promoveren.

Na de rust probeerde VV Heerenveen wat terug te doen, maar echt gevaar bleef achterwege. Tot één keer toe dan: VV-Heerenveen-speler Jan Hielkema kon de 1-2 scoren. Dat was echter het enige wapenfeit van de zwakke Friezen.

SDO staat na afgelopen weekend op een knappe negende plaats.