Afbeelding

Gooise Meren krijgt een eigen cultureel festival voor jongeren

Kunst & cultuur

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren krijgt een eigen JeugdCultuurFestival. Het evenement zal plaatsvinden op woensdag 22 maart.

Het festival is een initiatief van het JeugdCultuurfonds, de Gooische Muziekschool en Kinderwerk Versa Welzijn. Dankzij een donatie van Kiwanis is er geld beschikbaar voor het festival en een speciale videoclip.

Het festival zal de plek zijn waar culturele organisaties zich kunnen presenteren aan een breed publiek van kinderen en hun ouders. "Zij zullen dat doen met informatiestands, workshops en optredens. Kinderen krijgen de kans zelf ook zang, dans muziek etc. uit te proberen. Zo proberen wij hen enthousiast te maken voor allerlei vormen van cultuur."

Ben de Veth van het JeugdCultuurfonds legt uit wat de bedoeling is: "Met het festival proberen we veel kinderen van ouders op het sociaal minimum het plezier van  zang, dans, muziek, theater, kortom van cultuur te ontdekken. En te stimuleren dat te gaan beoefenen. Cultuur blijkt wezenlijk voor de ontplooiing van kinderen en vergroot hun sociale vaardigheden. Heel veel kinderen missen die kans. Dat willen we veranderen."

Uit de krant