Afbeelding

Voedselbank verwacht geen toename klanten door versoepelde wetgeving

Mensen

BUSSUM – De eisen voor het aanvragen van een voedselpakket bij de Voedselbank zijn per 1 januari versoepeld. Dat kan volgens de landelijke vereniging van voedselbanken omdat er meer voedsel beschikbaar is. Het doel is om meer cliënten te helpen die voorheen door de regels net buiten de boot vielen. Worden bij de Voedselbank Naarden, Bussum, Hilversumse Meent door de nieuwe regels ook hier extra cliënten verwacht?

Nee, is het antwoord van de kersverse voorzitter Paul Konings. Hij is niet bezorgd, weet eigenlijk nog niet wat ze precies kunnen verwachten. Door de regels kunnen alleenstaanden die 200 euro aan leefgeld hebben ook opeens een voedselpakket komen halen. Voorheen lag die grens op 180 euro. Leefgeld is het bedrag dat mensen overhouden van hun inkomen nadat vaste lasten als huur, energie en water ervan af zijn getrokken.

"Wij kunnen de hulpvraag nu goed aan. Iedere twee weken geven we een voedselpakket weg aan 94 huishoudens. In onze toptijd voorzagen we 180 huishoudens van een pakket. Daar hadden de vrijwilligers dan ook de handen aan vol natuurlijk."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant