Afbeelding

Gemeente Hilversum: vuurwerkvrije zone voor Hilversumse Meent

Politiek

HILVERSUMSE MEENT - Wat burgemeester Broertjes van Hilversum betreft wordt het centrum van de Hilversumse Meent vuurwerkvrij gemaakt. Dat laat de burgemeester weten aan de gemeenteraad van Hilversum.

Er wordt serieus gesproken over een vuurwerkvrij zone voor de Meent nadat daar afgelopen oudejaarsavond een groep van dertig jongeren zich tegen politieagenten keerde. De agenten werden bekogeld met vuurwerk en er werd naar ze gescholden. Ze konden niet worden opgepakt. Er loopt momenteel nog een onderzoek naar de zaak. 

Net als de politie neemt de gemeente Hilversum de zaak hoog op. "Samen met alle betrokken partijen wordt getracht de onderste steen boven te halen en maatregelen en/of sancties toe te passen", zo meldt Broertjes aan de gemeenteraad.

'Dieptepunt van meer overlast'
Volgens de burgemeester is het voorval het dieptepunt van meer gevallen met vuurwerkoverlast in de Hilversumse Meent. "Er komen elk jaar klachten vanwege vuurwerkoverlast. We gaan onderzoeken wat we daar nu aan kunnen gaan doen. Een vuurwerkvrije zone zou een hoop kunnen helpen. We merken dat dat voor het centrum van Hilversum goed werkt en het zou ook de Hilversumse Meent kunnen helpen", zo laat de woordvoerder van de burgemeester weten. 

Of de vuurwerkvrije zone er komt, wordt nu verder bekeken. Er moeten nog concrete plannen voor gemaakt worden. 

Uit de krant