Afbeelding

René Sweijen en Han van Wees starten politieke partij

Politiek

GOOISE MEREN - Raadsleden René Sweijen en Han van Wees starten een politieke partij: Gewoon GooiseMeren. Dat maken ze vandaag bekend. Daarmee is het definitief over tussen de twee en de Gooise Ouderenpartij (GOP).

Han van Wees wordt de fractievoorzitter van Gewoon GooiseMeren, Piet Philipse, Marion van Roden en Hanneke van der Wiele vormen de steunfractie. Ze komen allen van de Gooise Ouderenpartij, waar Sweijen en Van Wees zelf eveneens onderdeel van waren.

Het groepje stapt op na eerder ontstane strubbelingen. "Wij zijn blij dat we nu weer vooruit kunnen kijken. Verdere samenwerking binnen de GOP was onmogelijk met de heren Elenbaas en Kwekkeboom. Zelfs de adviezen van Jan van der Starre, die door de leden was gevraagd te bemiddelen, leggen ze volledig naast zich neer. Meerdere leden zijn al afgehaakt. We kunnen nu met z'n vijven weer al onze energie in het raadswerk stoppen", aldus René Sweijen.

Speerpunten
Gewoon GooiseMeren heeft 3 speerpunten waar ze zich als lokale partij voor gaat inzetten. "Wij willen zorgen dat Gooise Meren een fijne plek blijft om te wonen; groen, veilig, met aandacht voor onze mooie omgeving en historische gebouwen. Verder zetten wij ons in om samen tot goede oplossingen te komen. Dat betekent goed luisteren en met elkaar de dialoog aangaan. Een fijne plek om te wonen is ook een plek waar we voor elkaar zorgen. Dus aandacht voor de mensen om je heen die het moeilijk hebben en wel wat hulp kunnen gebruiken. Zowel ouderen als jongeren", zo vertelt Han van Wees.

Gewoon GooiseMeren maakt volgende week haar entree.

Uit de krant