Afbeelding

Burgemeester: gemeente staat er na een jaar goed voor

Politiek

GOOISE MEREN - Een jaar na de start staat Gooise Meren er goed voor. Dat stelt vertrekkend burgemeester Albertine van Vliet. 

De gemeente kende het afgelopen jaar meerdere opstartproblemen, maar het meeste loopt nu stukken beter. "We hebben er met z'n alleen de schouders onder gezet en het afgelopen jaar veel werk verzet. Het meeste loopt nu zoals het moet lopen. We hebben echt veel bereikt", aldus de burgemeester. "Zeker als je beseft dat we pas een jaar achter de rug hebben, gaat het gewoon heel goed. Dat mag je best bewonderenswaardig noemen."

Volgens de burgemeester heeft Gooise Meren het afgelopen jaar veel stappen gezet. "Na vele jaren hebben we nu een akkoord voor de bouw op de KNSF-grond. Datzelfde geldt voor andere grote dossiers. Daarnaast hebben we de begroting op orde en zijn we onder het financieel toezicht van de provincie uit. Dat is echt heel knap na een jaar, zeker omdat we het niet makkelijk hebben gehad."

Gemeente opbouwen was spannend
Het opbouwen van de gemeente was volgens de burgemeester wel erg spannend. "Het eerste jaar van Gooise Meren kun je vergelijken met het opzetten van je eerste tent. Dan ontbreken er steevast tentstokken, je tentdoek scheurt lek, je moet zoeken naar haringen en de grond blijkt niet echt geschikt. Het was echt heel veel zoeken en vooral de eerste maanden was het wennen. Het was af en toe best een rommeltje, maar dat weet je van te voren."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant