Afbeelding

Lijmpoging Gooise Ouderenpartij mislukt

Politiek

GOOISE MEREN - Het lijkt zo goed als uitgesloten dat de ruzie binnen de fractie van de Gooise Ouderenpartij (GOP) nog wordt opgelost. Dat stelt Jan van der Starre van Ouderenpartij Noord-Holland na gesprekken met raadsleden Jan Kwekkeboom, René Sweijen en Han van Wees afgelopen week. 

Het moddert al veel langer tussen Jan Kwekkeboom aan de ene kant en René Sweijen en Han van Wees aan de andere kant. Jan Kwekkeboom werd door de GOP-fractie afgezet als fractievoorzitter en opgevolgd door René Sweijen. Het partijbestuur was het daarmee oneens en royeerde Sweijen vervolgens, waarna de GOP-fractie helemaal uit elkaar viel. Van der Starre heeft geprobeerd de breuk binnen de GOP weer te lijmen. "De problemen ontstonden na uiteenlopende politieke standpunten. Daarna werd het persoonlijk. Het is allemaal enorm uit de hand gelopen en niet op te lossen, zo blijkt helaas. Er zijn zelfs aangiftes over en weer gedaan. Dat komt de partij natuurlijk niet ten goede", aldus Van der Starre.

Hoe het nu verder gaat moet snel bekend worden. Het ligt voor de hand dat René Sweijen en Han van Wees zich afsplitsen van de GOP en gezamenlijk verder gaan. De twee zitten nu als 'raadslid zonder partijaanduiding' in de raad.

Advies: maak betere scheiding tussen bestuur en fractie
Wat Van der Starre betreft kan de Gooise Ouderenpartij veel leren van de onenigheid van de afgelopen maanden. Volgens hem zou de GOP de partijorganisatie beter moeten inrichten. "Het blijkt nu dat het bestuur en de fractie nu te veel door elkaar lopen. Enkele mensen hebben dubbele petten op en dat moet anders. Daarmee had het hele voorval heel anders opgelost kunnen worden", aldus Van der Starre. 

Het partijbestuur en de fractie moeten volgens Van der Starre uit elkaar getrokken worden. "Er volgt ergens de komende weken nog een gesprek met de partijvoorzitter. Dan zal ik dat zeker aankaarten."

Uit de krant