Afbeelding
2016

Jaarbeeld van Bussum: oktober

Algemeen

BUSSUM - Een enorme tegenvaller voor heel Bussum: er wordt deze maand een streep gezet door de schaatsbaan van Bussum op IJs. Er kan geen goede plek worden gevonden.

De baan stond de afgelopen negen jaar op de parkeerplaats voor het gemeentehuis. Vanwege de verbouwwerkzaamheden aldaar bleek al snel dat de baan daar deze keer niet kon komen te staan. De parkeerplaats staat vol met spullen van de aannemer. Enkele weken werd gezocht naar een andere plek. Al snel werd de parkeerplaats aan de Veldweg genoemd als vervangende plek, maar enkele ondernemers van het Bussumse centrum bleken er op tegen. Daarna kwam het Wilhelminaplantsoen nog ter sprake, maar daar bleken te veel bezwaren van buurtbewoners. Veel Bussumers reageren teleurgesteld. 

Gekte op straat: was Justin Bieber in Bussum?
Even een drukte van jewelste 's avonds op het kruispunt van de Generaal de la Reylaan en de Brediusweg: honderden jongeren hoopten een glimp op te vangen van zanger Justin Bieber. Het gerucht ging dat de wereldster even in Bussum was. Het gerucht verspreidde zich als een lopend vuurtje: een grote meute jongeren kwam samen voor restaurant Archibald Schimmelpenninck, waar de wereldberoemde zanger een vorkje zou prikken. Er moesten agenten aan te pas komen om de rust te laten terugkeren, de straat werd door twee politieauto's geblokkeerd. De gekte was overigens voor niks: voor zover bekend was Justin Bieber helemaal niet in Bussum. Een dag later kwam de 'Biebs' wel even naar Bussum om een colaatje te halen bij Heidezicht. 

Hek langs veldje Burgemeester 's-Jacoblaan van de baan
Er komt geen hek langs het speelveldje aan de Burgemeester 's-Jacoblaan. De gemeente heeft de plannen geannuleerd. Het hek langs het veldje moest er komen om tegen te gaan dat er steevast jongeren hangen op en rond het veldje. Naaste buurtbewoners hebben daar al veel langer last van. Er werd eerder al van alles geprobeerd om de problemen op te lossen, maar zonder succes. De gemeente besloot daarop de bewoners tegemoet te komen en een hek te plaatsen, maar komt daar dus toch weer op terug. De reden: de vele bezwaren van andere buurtbewoners.

Bussumer wordt dood gevonden
De vermiste Bussumer Wytze Pennink wordt na een paar dagen zoeken dood aangetroffen

Keuze tussen twee gemeentewapens
Met het samenvoegen van enkele elementen van de bestaande gemeentewapens heeft de Hoge Raad van Adel twee schetsen gemaakt voor een gemeentewapen voor de gemeente Gooise Meren. De gemeenteraad mag nu een keuze maken. De makers hebben een voorkeur voor een wapen met het schild van de Muiden, de boekweitkorrels van Bussum en de adelaar van Naarden samen te voegen. Daarnaast hebben ze een tweede keus gemaakt: hetzelfde wapen, maar dan met een 'gouden' dwarsbalk, waardoor het wapen van Naarden geheel terugkeert. 

Meer controles vanwege hangjongeren De Zandzee
Er gaat door jongerenwerkers en ambtenaren van de gemeente meer gecontroleerd worden op hangjongeren rond zwembad De Zandzee. Afgelopen maand trokken enkele bewoners rond De Zandzee aan de bel vanwege hun klachten over hangjeugd. Er waren klachten over schreeuwende en lallende jongeren op straat, kabaal van over de parkeerplaats scheurende auto's en veel troep. 

Startschot voor verbouw gemeentehuis
Er werd de weken daarvoor al heel erg veel werk verzet, maar de gemeente heeft deze maand het startschot gegeven voor de verbouw van het gemeentehuis. Het 'startschot' werd gegeven door wethouder Jan Franx. De wethouder mocht zelf een van de muren van het gebouw slopen. De komende maanden wordt het gemeentehuis geheel verbouwd zodat straks alle gemeenteambtenaren op één centrale plek werken. Vanwege al het werk van de laatste weken valt het gebouw nu nog amper terug te herkennen. 

Voetbalclubs nemen kunstgrasvelden extra onder de loep
De Bussumse en Naarder voetbalclubs gaan de komende weken, samen met de gemeente, hun kunstgrasvelden extra controleren. Dat gebeurt nadat bekend werd dat de rubberkorrels van de velden schade kunnen toebrengen aan de gezondheid. Er gaat per kunstgrasveld bekeken worden met welke soort rubberkorrels de velden worden gevuld. Elke korrelsoort wordt gecontroleerd. Er wordt gekeken of ze gevaar opleveren. 

GOP zet fractievoorzitter René Sweijen op straat
De Gooise Ouderenpartij zet fractievoorzitter René Sweijen op straat. Het lidmaatschap van de partij wordt hem ontzegd, zo maakt GOP-bestuursvoorzitter Rob Elenbaas bekend. Een paar dagen eerder werd bekend dat de GOP-fractie Jan Kwekkeboom afzette als fractievoorzitter, René Sweijen werd als opvolger benoemd. Dat gebeurde achter de rug van het partijbestuur om. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Komt dit nog goed en rennen voor het GAD? Mensen 4 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
Derkan Atakan en John ter Riet verruilden Amsterdam voor herenhuis in Bussum ‘Gooise Mannen’ zetten interieur-wereld op zijn kop Mensen 4 aug, 13:00
Afbeelding
Ontmanteling Tergooi blijkt toch niet duurzamer te zijn dan transformatie Politiek 4 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 3 aug, 13:00
Afbeelding
Dertiende editie van Sherrytea Toernooi is in zicht Sport 3 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
'De kans om binnen eigen wijk te verhuizen naar meer passende woning' Hilversum denkt serieus na over verdichting in Hilversumse Meent met kleine woningen Buurt / wijk 3 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Raadslid pleit voor opheffing PMD-afvalstroom Hugo Bellaart (VVD) is klaar met oranje kliko: ‘Je reinste misleiding’ Natuur en Milieu 2 aug, 16:01
Afbeelding
Mobiele (koffie) Tafel gaat op Zomertour door Muiden en Muiderberg Buurt / wijk 2 aug, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief