Afbeelding
2016

Jaarbeeld van Bussum: september

Algemeen

BUSSUM - Er komen toch geen vluchtelingen naar Crailo: het asielzoekerscentrum sluit haar deuren, zo wordt deze maand bekend gemaakt. 

Dat het asielzoekerscentrum er mee stopt mag opvallend worden genoemd, er werd lang gestreden voor de komst van asielzoekers naar Crailo. Dat het asielzoekerscentrum niet doorgaat heeft te maken met de steeds lager wordende toestroom van asielzoekers. 

Veel gedoe om plek schaatsbaan
Veel geharrewar rond de schaatsbaan van Bussum op IJs deze maand. Er kan geen plek voor de schaatsbaan worden gevonden. Er wordt gezocht naar een plek omdat de schaatsbaan niet op de parkeerplaats van het gemeentehuis kan komen te staan wegens de verbouwwerkzaamheden. Er wordt eerst gedacht aan de Veldweg, later aan het Wilhelminaplantsoen. Tot twee keer toe hebben buurtbewoners en ondernemers veel bezwaren. 

Na veel geharrewar kunnen de lampen langs het SDO-veld aan
Het heeft lang geduurd en er moest ook hard voor gewerkt worden, maar naast het pas opgeleverde kunstgrasveld van SDO kunnen de grote masten met lampen aan. Het heeft veel langer geduurd dan verwacht.  Het duurde al lang voordat de lampen zelf geplaatst konden worden, de afgelopen weken was er nog veel geharrewar over hoe de lampen aangesloten zouden worden op het stroomnet. Anders dan gepland bleek SDO een lange kabel te moeten trekken vanaf de achterkant van het sportpark naar het clubgebouw. Samen met enkele andere aan te pakken zaken leverde dat een forse extra kostenpost op. Er volgde veel gedoe over waar dat geld vandaan moest komen, van de club zelf of van de gemeente. 

Gedumpte kippen zorgen voor ravage op hertenkamp
Een tweetal gedumpte kippen zorgt voor een grote ravage op het hertenkamp aan de Plantsoenweg. De beesten waren ziek en hebben andere kippen besmet. Het gevolg: er gaan tien kippen dood. 

Vuurdoop voor zaterdagelftal BFC
Een vuurdoop voor BFC: de voetballers van de Bussumse club voetballen voor het eerst op zaterdag. De Bussumse club maakte afgelopen jaar bekend de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. Dat heeft meerdere voordelen: de jeugd kan beter doorstromen en andere spelers kunnen behouden worden.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:21
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Afbeelding
Ook voor vragen tussendoor is Jeugd en Gezin voor iedereen bereikbaar Zorg 29 sep, 13:03
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief