2016

Jaarbeeld van Bussum: augustus

BUSSUM - Veel onrust aan de Koopweg als een agent een agressieve pitbull moet neerschieten. De buurt reageert erg geschrokken.

Buurtbewoners zagen dat de hond een loslopende kat greep, vastbeet en meesleurde. Omstanders probeerden de kat te redden en de hond tegen te houden, maar dat had geen resultaat. De hond bleef maar door razen en werd zelfs agressief tegen mensen op straat. Er werden twee mensen gebeten door het beest. Een van de omstanders heeft de hond na een aanval tegen hem met een mes gestoken. De gealarmeerde agenten zagen geen andere optie dan de hond vervolgens dood te schieten. 

Ravage aan de Laarderweg
Een automobilist zorgt voor een hele ravage aan de Laarderweg als ze met haar auto meerdere geparkeerde auto's ramt. Zeker zes auto's hebben schade door het voorval. De bestuurder van de auto raakte naast de auto's een verkeersbord, een paaltje en twee fietsen. Volgens omstanders trapte de bestuurder op het gaspedaal waar remmen de bedoeling was. Een omstander werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken, maar bleek ongedeerd. 

Raad van State: beter onderzoek naar kabaal Emmaschool
Er moet beter gekeken worden naar het kabaal dat de Emmaschool straks gaat opleveren voor buurtbewoners aan de Graaf Florislaan. Pas daarna mag het gebouw verbouwd worden voor de komst van de Emmaschool. Dat heeft de Raad van State bepaald. Het zorgt er nog weer eens voor dat de verhuizing van de Emmaschool wordt vertraagd. 

Paviljoen Heidezicht toch slechts tot zeven uur open
Paviljoen Heidezicht aan de Randweg heeft haar plannen om zomers tot later op de avond open te gaan geannuleerd. De speelplaats met restaurant maakte afgelopen voorjaar bekend graag enkele uren langer open te gaan. Volgens de regels mag het tot zeven uur open, maar vanwege de vele bezoekers werd er gekeken of dat tot 22.00 uur verlengd kon worden. De gemeente leek de regels daarvoor te gaan aanpassen, veel buurtbewoners hadden daar echter problemen mee. 

Buurt hekelt jeugdoverlast 't Mouwtje
Buurtbewoners van park 't Mouwtje trekken aan de bel over overlast van hangjongeren. Ze hopen er samen met de gemeente wat aan te gaan doen. De buurt stelt dat er vele jongeren naar het park komen om alcohol te drinken, hasj te roken en vervolgens afval achter te laten. Daarnaast wordt er veel vandalisme gepleegd en geven de jongeren een grote mond en wordt er veel gescholden. 

Gemeente gaat voor extra huurwoningen
Er moet de komende jaren versneld gewerkt worden aan extra huurwoningen. De gemeente denkt aan het versneld bouwen van woningen, maar ook aan het ombouwen van 'leeg vastgoed' zoals kantoorpanden. Tevens heeft de gemeente het plan ervoor te zorgen dat meer bestaande sociale huurwoningen leeg komen te staan. Dat kan gedaan worden door meer middeldure huurwoningen (tussen de 700 en 850 euro) en betaalbare koopwoningen (tot 200.000 euro) te maken. Huurders stromen dan sneller door, zo hoopt de gemeente. 

Zwemmertje De Zandzee met spoed afgevoerd
Zwembad De Zandzee slaat groot alarm nadat een jong zwemmertje dreigt te verdrinken. Al snel stonden enkele ambulances ter plaatse om het slachtoffertje te helpen. Er werd eveneens een traumahelikopter opgeroepen, maar deze hoefde niet te landen. Het zwemmertje werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het voorval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Een medewerker van het zwembad kan alleen vertellen dat het naar omstandigheden goed gaat met het slachtoffertje.

Meer berichten