2016

Jaarbeeld van Bussum: juli

BUSSUM - De beheerders van 't Mouwtje trekken deze maand aan de bel vanwege plunderaars. Enkele keren wordt de kinderboerderij geheel overhoop gehaald. 

De daders komen langs om alles overhoop te halen, spullen te slopen en bovenal de beesten op stang te jagen. Beheerder Gooise Ark heeft geen flauw benul waarom. "We worden er een beetje moedeloos van. Het levert ons elke keer weer veel schade op, maar de beesten raken er eveneens erg gestrest van", vertelt de beheerder. Nadat er aandacht wordt gevraagd voor het probleem en er camera's worden opgehangen keert de rust terug. 

Warm, warmer, warmst
Het was deze maand verreweg de maand met de warmste dag van het jaar. Met temperaturen boven de 30 graden was het bloedheet. En dat kon je op straat goed merken: velen genoten van het warme weer. Vele mensen namen plaats op één van de terrasjes voor een koud drankje, anderen maakten even een extra ommetje op een ijsje te halen. En dan kon je vanzelfsprekend ook lekker zonnebaden. 

Gerenoveerde Havenstraat geopend
Het werk was al even achter de rug en je kon al over de straat heen, maar samen met de buurt hebben wethouder Marleen Sanderse en dorpsmanager Ellen van Vossen de gerenoveerde Havenstraat geopend. Na korte toespraken werd er geproost op het afronden van de werkzaamheden. 

Bewoners klagen steen en been over pannaveldje
Bewoners van de Godelindedwarsstraat klagen steen en been over een pannaveldje aan hun straat. De bewoners merken elke dag wel gevaarlijke situaties door spelende jeugd op het veldje, ervaren overlast en merken vandalisme. De bewoners hebben de hoop dat de problemen aangepakt wordt. 

Bouwwerkzaamheden Bensdorp kunnen starten
Er kan gebouwd gaan worden op het Bensdorp-complex. Dat laat de gemeente weten. De gemeente heeft akkoord gegeven voor alle plannen en alle vergunningen verleend. Er staat heel wat te gebeuren op het oude Bensdorp-complex. Er moet straks gewoond en gewerkt kunnen worden. Er komen 88 woningen. Daarnaast moet er plaats komen voor cultuur. De monumentale delen van het Bensdorp-pand worden behouden. 

Vertrekt de AH-supermarkt van de Veerstraat?
Er wordt momenteel nog steeds of de AH-supermarkt aan de Veerstraat kan vertrekken naar Scapino/Nieuwe Brink. Er wordt al veel langer gesproken over een vertrek van de supermarkt aan de Veerstraat. Dat was vooral enkele jaren geleden het geval toen er werd gesproken over een grote opknapbeurt voor Scapino/Nieuwe Brink. Er moesten appartementen en een grote supermarkt komen, maar het plan werd van tafel geveegd na veel weerstand. Dat er toch nog wordt gesproken over de komst van een supermarkt naar Scapino/Nieuwe Brink mag aan de andere kant geen wonder heten: Ahold heeft de grond twee jaar geleden al gekocht. Er wordt vooralsnog alleen achter de schermen gekeken naar de plannen. 

Gedupeerde Bussumse studentes alsnog op reis
Een groepje Bussumse studentes wordt voor 2600 euro bedrogen door de verhuurder van een vakantieappartement, waardoor hun reis dreigt niet door te gaan. Annemijn de Klerk, Cornelieke Pouwels, Jolien Gesink, Clarine Verweij, Nicky van Hunnik, Rachel Huis en Julia Peters leken hun reisje naar Barcelona te kunnen vergeten nadat de verhuurder van hun appartement er met hun geld vandoor ging. Met hulp van een buurvrouw kunnen ze alsnog vertrekken. 

Meer berichten