Afbeelding
2016

Jaarbeeld van Bussum: april

Algemeen

BUSSUM - Veel gedoe deze maand over plannen van Paviljoen Heidezicht om langer open te gaan. De speelplaats annex restaurant hoopt vooral 's zomers tot later op de avond de deuren te openen

Enkele buurtbewoners rond Paviljoen Heidezicht aan de Randweg reageren boos op de plannen van de speelplaats. Buurtbewoners vreesden vanaf de eerste dag al problemen en daarom werd vier jaar geleden besloten de openingstijden van Heidezicht te beperken om overlast te voorkomen. Ze stellen dat de afgelopen jaren hun vermoedens hebben waargemaakt. Ze hopen dat de gemeente de plannen tegengaat. De gemeente stelt echter dat alles volgens de regels gaat. 

Verkoop pand Huizerweg 54 nagenoeg rond
Het pand aan de Huizerweg 54 heeft zo goed als zeker een koper, zo maakt de gemeente bekend. Het veelbesproken pand stond al langer te koop en staat nu meer dan anderhalf jaar leeg. Het kwam leeg te staan toen hoofdhuurder Versa de huur opzegde, meerdere andere huurders daardoor ook moesten vertrekken en de gemeente besloot het pand te verkopen.

Bewoners centrum hebben last van hangjongeren
Bewoners van het centrum hebben steeds meer last van hangjongeren. Dat hebben ze laten weten aan Hart voor Bussum dat er afgelopen week vragen over stelde aan het gemeentebestuur. Elk voorjaar komen er meer klachten over hangjongeren. De meeste klachten gaan over het kabaal dat de jongeren maken. Er worden maatregelen genomen: onder meer punten met draadloos internet worden uitgeschakeld. 

Jongeren zetten Herenstraat op stelten
Een grote groep jongeren zet de Herenstraat op stelten. De jongeren zorgden na kroegbezoek voor veel onrust en opstootjes. Agenten kwamen ter plaatse om de rust terug te brengen, maar de jongeren bleven maar doorgaan met relschoppen. Er werden zelfs stenen naar de agenten gegooid. De agenten besloten vervolgens hard in te grijpen en de jongeren uiteen te drijven. Meerdere relschoppers werden aangehouden.

Bussumer komt om door ongeluk
Een Bussumer (66) komt om het leven door een ongeluk met de auto

Gesprongen waterleiding zet etage flat Slochterenlaan blank
Een gesprongen waterleiding zorgt voor veel problemen aan de Slochterenlaan. De bovenste etage van een flatgebouw stond helemaal blank. 

Uit de krant