Afbeelding
2016

Jaarbeeld van Bussum: maart

Algemeen

BUSSUM - Er wordt extra vaart gezet achter de plannen om de Franse Kampweg aan te pakken. Dat gebeurt nadat bewoners aan de bel trekken. 

Er wordt gewerkt aan maatregelen om vooral de oversteek over de weg veiliger te maken. Met het nemen van de maatregelen zou gewacht worden tot het groot onderhoud aan de weg. Dat zou komend najaar gebeuren, maar staat nu pas voor volgend jaar op de rol. Er wordt daarom gekeken om het werk aan de oversteek naar voren te halen.

Akkoord over opvang vluchtelingen op Crailo
Na veel gedoe komt er een akkoord voor de komst van vluchtelingen naar het asielzoekerscentrum op Crailo. Er komen eerst 300 vluchtelingen, een paar maanden later moeten er nog eens net zoveel komen. 

Bewoners rond Kolonel Palmkazerne boos over bomenkap
Bewoners rond de Kolonel Palmkazerne stellen dat de gemeente fouten heeft gemaakt met het kappen van bomen op de kazernegrond. De weken daarvoor werden rond de Kolonel Palmkazerne enkele bomen gekapt vanwege het weghalen van bommen. Buurtbewoners hadden echter de zorg dat er teveel bomen gekapt zouden worden en dat dat het groene karakter van het stukje Bussum teveel zou aantasten. Dat zorgde voor veel vragen. 

Bussumse spoorwegovergangen ontbreken op urgentielijstje
De zes Bussumse spoorwegovergangen ontbreken op de 'landelijke prioritaire lijst met problematische overwegen'. De gemeente reageert verrast, want dat zou kunnen betekenen dat de veelbesproken spoorwegovergangen de komende jaren niet aangepakt gaan worden. Later blijkt het te gaan om een misverstand: de spoorwegovergangen worden wel aangepakt. 

Voedselbank betrekt grotere hal
De Voedselbank van Naarden en Bussum kan weer aan de slag: de bank betrekt een hal aan de Hooftlaan. De Voedselbank kan weer jaren voort. De Voedselbank zat aan de Laarderweg, maar moest daar vertrekken vanwege verbouwplannen van de supermarkt aan de straat. 

Hoogbejaarde Bussumse veteraan levert revolver af?
De hoogbejaarde Bussumse veteraan meneer Bierman (93) brengt een wel heel oude revolver naar het politiebureau. De bewoner van de Bijlstraat bewaarde het tientallen jaren oude wapen jarenlang in huis, nu de man naar een verzorgingshuis gaat kwam het weer boven water. De Bussumer heeft de revolver pakweg 70 jaar bewaard. Het gaat om een oorlogswapen dat z'n vader vond in een door de Duitsers verlaten villa. 

Uit de krant