Afbeelding
2016

Jaarbeeld van Bussum: januari

Algemeen

BUSSUM - De eerste maand van het jaar was vooral de maand van de start van Gooise Meren. Na jaren van praten was het zover: Bussum fuseerde met Naarden en Muiden. 

Het eerste gemeentebestuur gaat van start, de gemeenteraad gaat aan de slag en er gebeurt vanzelfsprekend achter de schermen veel om de gemeente van de grond te stampen. En dat gaat niet altijd goed: zeker de eerste weken kent de gemeente veel problemen. Vooral met het regelen van burgerzaken gaat het slecht. Het regent klachten. De gemeente komt met excuses en belooft beterschap. 

Veel geharrewar over komst asielzoekers
Er wordt gesproken over een groot asielzoekerscentrum op Crailo. Dat er een groep mensen opgevangen gaat worden staat al snel vast, maar er wordt nog gesproken over aantallen. Eerst wordt er gedacht aan zeker twaalfhonderd mensen, later wordt dat teruggeschroefd naar zeshonderd mensen. Dat laatste gebeurt mede na protest van buurtbewoners

Brede school werkt aan toekomst
Er wordt gewerkt aan een toekomst voor de brede school aan De Lange Heul. Na veel gedoe over het gefaalde project worden er plannen gemaakt om de school toch te behouden. Na jaren van onrust en leegloop keert de rust langzaamaan weer terug. Er worden plannen gemaakt om de school te verbouwen. 

Buurt naar Raad van State vanwege Emmaschool 
Buurtbewoners van de Graaf Florislaan stappen naar de Raad van State om de komst van de Emmaschool naar hun straat tegen te houden. De buurtbewoners vrezen kabaal, verkeers- en parkeeroverlast. 

Uit de krant