Afbeelding

Weer hele reeks woninginbraken: dit kun je er zelf tegen doen

Politie

BUSSUM - Bussum gaat gebukt onder een hele reeks woninginbraken. Afgelopen week was het weer zeker acht keer raak. Dat meldt de politie. 

De daders sloegen afgelopen week verdeeld over heel Bussum toe. Het was raak aan onder meer de Laarderweg, Mezenlaan, De Dennen, twee keer aan de Singel, de Ceintuurbaan en de Huizerweg. Enkele keren faalden de daders, andere keren werden juwelen en geldbedragen gestolen. Vooral afgelopen weekend was het opvallend vaak raak. Naast Bussum heeft ook Naarden last. 

Een week geleden kende Bussum eveneens al een drukke week met kraken. Agenten hebben hun handen vol aan het werk. "Het waren er afgelopen week weer veel te veel", vertelt Henk Jonkers van het korps. "We gaan extra de straat op om alles te controleren. 

Neem zelf voorzorgsmaatregelen
Volgens de agenten kunnen Bussumers zelf goed voorzorgsmaatregelen nemen. Jonkers: "Het gaat er vooral om dat je zelf extra goed oplet. Een voorbeeld: felle lampen met een bewegingssensor die aan gaan als er mensen de tuin betreden. Dat helpt enorm om ongenode gasten af te schrikken. Daarnaast moet je het inbrekers ook niet te makkelijk maken, laat geen kliko's of ladders naast je huis staan. En vanzelfsprekend: zorg voor goede sloten, sluit alles goed af als je weggaat, maar laat wel een bewoonde indruk achter. Het gaat om eenvoudige tips, maar je kunt er echt wat mee voorkomen. Mensen die meer tips willen, kunnen een folder afhalen bij ons op het politiebureau."

Wat verdachts? Bel het alarmnummer
De politie roept bewoners van Bussum op om extra goed op te letten. Als er wat verdachts opgemerkt wordt, mag meteen het alarmnummer worden gebeld. "Daarvoor geldt: beter een keer teveel dan te weinig", aldus Jonkers. 

Uit de krant