Sterk SDO vermaakt toeschouwers met goed duel en knappe zege

BUSSUM - Een knappe zege afgelopen weekend van SDO. De Bussumers speelden sterk, maakten amper fouten en wonnen terecht van het hoger geklasseerde Hollandia: 2-1.

SDO was een maatje te groot voor de doorgaans sterke tegenstander. Al voor rust kregen de Bussumers een paar levensgrote kansen om op voorsprong te komen. Dat sprak ook meteen boekdelen voor het spel van de Bussumers: SDO speelde fel en goed voetbal. Toch bleven doelpunten voor rust achterwege: kansen van Desley Groenewegen, Kick van Aelst, Mike van 't Land en Rick van der Velden bleven onbenut.

Prachttreffer levert voorsprong op
Na rust moest SDO heel even op gang komen en kreeg de tegenstander ook een goede kans om op voorsprong te komen, maar SDO herstelde snel. Er kwamen al snel weer kansen. SDO kwam op voorsprong door een benutte halve omhaal van Kick van Aelst: de jonge Weesper kreeg de bal voor de voeten na een hard schot op doel van Rick van der Velden en bezorgde SDO een prachttreffer.

Na de goal leek SDO heel even de zege te verspelen toen Hollandia wat terug kon doen. Een late treffer van nota bene de laatste man, Dwight Oehlers, zorgde ervoor dat SDO alsnog won.

SDO staat na afgelopen weekend op een knappe negende plaats van het klassement en kan komend jaar weer meer naar boven kijken.